Vilada recupera els premis literaris Autora Bertrana

Dimarts, 11 d'abril de 2017 a les 11:05

L’Ajuntament de Vilada s’ha adherit a l’organització de l’Any Bertrana, en commemoració dels 125 i 150 anys del naixement d’Aurora i Prudenci Bertrana. El llegat literari i artístic de la família Bertrana és l’ensenya més destacable del patrimoni cultural del municipi en l’últim segle.

 

En aquest sentit, des del consistori es vol retre homenatge i donar el valor que es correspon al pas de la família Bertrana per Vilada. Essent conscients, que fins a dia d’avui, no s’ha reconegut amb prou èmfasi el fet que varis llibres de l’Aurora Bertrana van ser escrits a Vilada, o que Prudenci Bertrana va fer diversos retrats de l’entorn paisatgístic i natural del poble.

El consistori està en disposició d’anunciar el primer acte d’homenatge, si bé aquest serà més extensiu qualitativament i quantitativa, ja que s’està acabant de confeccionar un programa d’actes a l’alçada de l’esdeveniment.

En aquest sentit, s’ha decidit recuperar els premis literaris Aurora Bertrana. Enguany se’n celebrarà la cinquena edició. Aquest concurs literari va ser impulsat per un grup de joves del poble, i es va celebrar amb èxit entre els anys 2008 i 2011.

El termini per presentar les composicions literàries estarà obert fins el 23 de juny. Cal destacar el fet que el concurs es divideix en dues categories (adult i infantil); i la possibilitat de fer arribar les obres a través de tres vies: presencialment a l’Ajuntament de Vilada, per correu electrònic o per correu postal. Els premis per a la categoria d’adult són econòmics: 300€ al primer premi, i 150€ al segon premi; mentre que per la categoria infantil el premi consistirà en una novel·la i un obsequi.

Les bases del concurs es poden consultar al web: www.vilada.cat

L’organització espera un bon nivell de participació i aposta per seguir organitzant més edicions d’aquest concurs literari en els propers anys. D’aquesta manera, es vol posar l’Aurora Bertrana en el mapa cultural del país, fent que no caigui en l’oblit el seu compromís polític i social en la construcció d’un país i una societat més justa.

Darrera actualització: 18.05.2017 | 14:14