23a Fira del Bolet

Dilluns, 23 d'octubre de 2017 a les 00:00

El passat 12 d’octubre va tenir lloc la 23a Fira del Bolet a Vilada. Durant tot el dia hi va haver una alta participació a les diferents activitats. L’Ajuntament de Vilada agraeix la participació que hi va haver en la mateixa.

Una de les principals activitats que hi va haver durant tot el dia i que els assistents van mostrar molt interès va ser l’exposició d’aus rapinyaires. Aquesta exposició hi va ser durant tot el dia i el fet de poder veure les aus en el mateix recinte firal va fer que aquesta activitat tingués molt d’interès.

Durant el matí també hi va haver el grup “3Q5” que va realitzar vàries actuacions fent un recorregut per les parades de la fira i inclús per algun carrer del municipi.

D’altra banda, els assistents a la fira també podien visitar l’exposició de bolets que diferents veïns del municipi van anar a buscar per tal de poder ser exposats. En aquesta exposició s’hi podia trobar mostra de diferents classes de bolets. Fins i tot, s’hi podien veure mostra de bolets que són mortals si en menges. Aquesta exposició és de gran interès per a tots els boletaires donat que a part de poder veure el bolet, també podien consultar el nom del mateix i saber si és comestible.

Una altra activitat que va causar interès i que durant el matí va exhaurir existències va ser el taller que realitzava Polar-Trek relacionat amb el món dels bolets. Cada any Polar-Trek organitza un taller per la fira relacionat amb el món dels bolets i aquest fet comporta que hi hagi gent esperant la fira per saber quin taller es realitza i poder participar-hi.

A més a més, durant tot el matí els assistents podien fer degustació de botifarra amb bolets elaborada per les botigues del municipi (era gratuïta si anaves a comprar en una de les botigues del municipi) i també podien fer degustació d’una copa de cava o vi i adquirir una copa serigrafiada amb l’escut del municipi. També podien adquirir cava amb plaques amb imatges del municipi de Vilada en una de les parades de la fira..

 

Durant la tarda, es va realitzar el XXIIIè Concurs gastronòmic. El jurat del concurs va ser:

  • Pep nogué, restaurador.
  • Montse Estruch, Restaurant El cingle Vacarisses.
  • Carme Sellés, Dinamització del Patrimoni.
  • Jesús Espnella, representant Associació Gent Gran.
  • Laureano Garcia, representant AMPA CEIP Serra de Picamill.

 

Els guanyadors del concurs van ser:

Modalitat carn amb bolets:

1er Premi: MARI BOETA amb “costella de vedella del Berguedà amb rovellons i llenegues negres”.

2om Premi: MELITON MARMI amb “mandonguilles amb rovellons”

 

Modalitat peix amb bolets:

1er Premi: CRISTINA COSTA amb “rap amb gambes i rovellons”

2on Premi: Mª ROSA BOATELLA amb “tàrtar de peix amb bolets”

 

Modalitat originalitat:

1er Premi: JOAN CARLES FUENTES amb “postres xocolata blanca i camagrocs”

 

Finalitzat el concurs gastronòmic, es va fer entrega del guardó “Quins Bolets” al cuiner i divulgador gastronòmic Pep Nogué, per la seva activitat i prestigi professional.

 

Durant el dia també es podia participar en el concurs “Endevina quin bolet és”. Al final del dia es va fer el sorteig i els guanyadors del concurs van ser:

Guanyador de dos menús del bolet al Restaurant Comellas: JOSEP Mª BARDÉS de Navarcles.

Guanyador de dos menús del bolet al Restaurant Camps de Vilarrassa: MARIA BULETE de Vilanova i la Geltrú.

 

A més a més, es va realitzar el sorteig d’una panera. Entre tots els que van comprar números, el guanyador d’aquesta magnífica panera amb productes elaborats en el municipi va ser: JOAN COLS TORRABADELLA resident a Puig-Reig.

 

Per finalitzar les activitats i clausurar la fira, es va fer una degustació de coca amb bolets elaborada pels forns del municipi.  

 

L’Ajuntament de Vilada agraeix la participació que hi va haver en la mateixa.

 

Organitza: Ajuntament de Vilada

Col·labora: Diputació de Barcelona, Agència de Desenvolupament del Berguedà, Ajuntament de Santa Fe del Penedès i Mapamundi.

Darrera actualització: 24.10.2017 | 12:59