Assemblees de poble: Re-pensem Vilada

Dimecres, 7 de març de 2018 a les 12:00

VILADA ES RE-PENSA EN EL MARC D’UN PROCÉS DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Aquest dissabte 10 de març (17:00h, Casal Pirinenc) s’inicia el projecte “Re-pensem Vilada”. Aquest consisteix en l’organització de tres assemblees de poble amb veïns i veïnes de Vilada, representants d’associacions, etc.

Tot plegat amb un objectiu: escoltar, deliberar i construir un model de poble pel futur, constituint les bases sobre què hauria de ser el poble en els propers anys en àmbits tant diversos com reactivació econòmica, turisme, joventut, món associatiu, medi ambient i molts altres temes.

Aquestes assembles seran dirigides per tècnics de participació, i hi haurà la presència d’experts i representants d’altres pobles per explicar i compartir les experiències positives en l’àmbit de la participació ciutadana organitzades en els seus respectius municipis.

Es redactarà un document de conclusions de cadascuna de les tres assemblees, i s’utilitzaran per procedir a la constitució d’un Consell de Poble, un espai estable de participació ciutadana. I també s’utilitzaran les conclusions per redactar un reglament de participació que reculli especialment l’organització dels futurs pressupostos participatius de Vilada.

La primera sessió s’estructura de la següent forma: en primer lloc es farà una xerrada introductòria sobre com participar en municipis petits i els beneficis per la cohesió que això aporta. Seguidament es farà una taula rodona d’experiències per conèixer el Consell de Barri i pressupostos participatius de la Floresta; i els pressupostos participatius d’Avià. I finalment es farà una dinàmica participativa per desenvolupar quina seria la millor manera per participar a Vilada.

Aquest projecte és organitzat per la regidoria de participació ciutadana de l’Ajuntament de Vilada i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

 

Darrera actualització: 08.03.2018 | 17:06