Inauguració placa record Dr. Àngel Soler

Dimecres, 1 d'agost de 2018 a les 00:00

Fa 16 anys, el març de 2002, l’Ajuntament de Vilada i els hereus directes del Dr. Àngel Soler i Daniel van signar un per la cessió al poble de la finca coneguda amb el nom de la “Muntanyeta del Dr. Soler” o “Pins del Metge”.

Entre altres coses, amb aquest conveni l’Ajuntament de Vilada adquiria el compromís de col·locar una placa en record del Dr. Àngel Soler i Daniel en aquesta finca.  A dia d’avui aquest compromís encara no s’havia dut a terme. Per això, el proper dissabte dia 4 d’agost, l’Ajuntament de Vilada procedirà a la col·locació de l’esmentada placa en Record del Dr. Àngel Soler i Daniel, amb la presència dels familiars directes del Dr. Àngel Soler i Daniel, com són els seus néts, Jordi Soler i Solè, Anna Maria Soler i Solè i Neus Soler i Solè, entre d’altres.

L’acte es farà a l’entrada del paratge conegut com a “Pins del metge” el proper dissabte 4 d’agost de 2018 a les 19:00H, al final de l’acte hi haurà un pica-pica.

 

 

VINCULACIÓ DR. SOLER A VILADA (Font: Fundació Àngel Soler i Daniel)

Àngel Soler Daniel va néixer el dia 18 de gener de 1891 a El Bruc. L’any 1916 va obtenir la Llicenciatura en Medicina i s’instal.la de metge a Vilada durant 42 anys, indret on el seu avi, el Dr. Josep Soler i Masana, va néixer. Dos anys abans de jubilar-se passa a ser metge titular a Sant Quirze de Besora, on hi exerceix el seu fill, Josep Mª Soler i Tarruell. És jubila el 1961 amb 70 anys i es trasllada a viure a Barcelona fins el dia de la seva mort, el 9 de març de 1972.

Àngel Soler i Daniel es dedica principalment a la Tisiologia i es mostra molt interessat en la importància del factor climàtic sobre les malalties respiratòries. Viatja a diversos sanatoris estrangers per conèixer el seu funcionament. En un casal de dues plantes de Vilada, crea un sanatori antituberculós que, juntament amb les altres cases de repòs, té una capacitat total de quaranta llits. A conseqüència de la nova teràpia amb antibiòtics, anys més tard, el tanca desprès que ho facin difinitivament els sanatoris de Puigdolena i Montseny a mitjans dels anys cinquanta.

 

Darrera actualització: 02.08.2018 | 11:47