Transport a la demanda al Berguedà

Dijous, 1 de març de 2018 a les 00:00

A partir de l’1 de febrer, entra en servei l’extensió del servei als nuclis de població del Baix Berguedà.

El Departament de Territori i Sostenibilitat, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Berguedà, posa demà en funcionament els nous serveis de transport a la demanda al nuclis de població del Baix Berguedà que no disposen d’aquest servei. D’aquesta manera s’estén al sud de la comarca aquest model que ja funciona en diferents municipis de la part nord.

El sistema de transport a la demanda del Berguedà funciona a 19 nuclis de 13 municipis: Gósol, Saldes, Vallcebre, Sant Julià de Cerdanyola, Gisclareny, la Nou de Berguedà, Fígols, Cercs, Castellar de n’Hug, Castell de l’Areny, Sant Jaume de Frontanyà, Capolat i Castellar de Riu. Dona cobertura a una població de 1.982 habitants.

El servei funciona prèvia trucada telefònica o comunicació per whatsApp i permet el transport de la persona interessada ja sigui a la capital comarcal o al seu municipi de referència o a les parades de les línies de servei regular de bus que enllacen amb Berga, Manresa i Barcelona. El transport a la demanda té un recorregut i uns horaris prefixats i s’ofereix de dilluns a divendres feiners. Els usuaris han de demanar el servei ­-que es fa en taxi-  abans de les 5 de la tarda del dia anterior laborable. L’horari per encarregar el servei és de 8 a 1 del migdia i de 2/4 de 4 a les 5 de la tarda. No es pot encarregar el servei ni en dissabtes ni diumenges ni festius. Aquest sistema dóna servei als municipis més petits i és molt més sostenible que mantenir moltes línies d’autobús amb baixes ocupacions.

El transport a la demanda garanteix l’accés a la capital comarcal i als centres sanitaris i assistencials de les persones que viuen en nuclis de població de baixa densitat.

ELS HORARIS PEL MUNICIPI DE VILADA SÓN ELS QUE PODEN VEURE EN LA IMATGE ADJUNTA A LA NOTÍCIA.

 

Darrera actualització: 01.03.2018 | 15:00