Vilada celebra el correllengua centrat en la figura de Xirinacs

Dijous, 2 de novembre de 2017 a les 08:30

El poble participa en l'organització d'actes del Correllengua, i recupera aquest esdeveniment que no es feia a Vilada des de l'any 2009. Enguany s'ha cregut que era un bon moment per participar-hi de nou, i a més s'ha volgut aprofitar l'ocasió per homenatjar la figura de Lluís Maria Xirinacs ja que aquest any es compleixen 10 anys de la seva pèrdua.

Creiem que en aquest moment de gran transcendència que viu el país, la figura i trajectòria de Lluís Maria Xirinacs pren més força que mai, i és una font d'inspiració. Xirinac és un referent de la desobediència, del pacifisme i del catalanisme. En definitiva una persona sovint no prou reivindicada, amb una vida radical d'home lliure.

 

Així doncs, s'ha convidat al poble a Lluís Busquets i Grabulosa, autor del llibre «Xirinacs, el profetisme radical i no violent».  Busquets presentarà aquesta obra, que és la biografia definitiva de Xirinacs, escrita per un dels màxims experts sobre la seva figura.

 

Al final de la presentació es podrà visitar l'exposició «Xirinacs, la resistència i la consciència» cedida per la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana.

 

L'acte se celebrarà diumenge 5 de novembre a les 12:00 del migdia al Casal Pirinenc de Vilada.

L'acte és organitzat per l'Ajuntament de Vilada.

Darrera actualització: 02.11.2017 | 08:43