Concurs Literari Aurora Bertrana

Dimecres, 16 de novembre de 2022 a les 00:00

Com ja és habitual el concurs s’estructura en 3 categories per grups d’edat: infantil (fins als 11 anys d’edat), juvenil (dels 12 als 17 anys) i adult (a partir de 18 anys).  Els premis per a la categoria d’adult són econòmics: 300€ el primer premi, i 150€ el segon premi; mentre que per la categoria juvenil i infantil els premis consistiran en llibres i/o un obsequi segons s'especifica a les Bases.

Fins al 30 de desembre es poden presentar les narracions corresponents a cadascuna de les categories (ja sigui per correu postal, correu electrònic a vilada@vilada.cat  o presencialment a les oficines de l’Ajuntament de Vilada). Es preveu que el lliurament de premis es faci durant el mes de desembre.

El Concurs literari  “Aurora Bertrana” va ser impulsat per un grup de joves del poble i es va celebrar amb èxit en una primera etapa entre els anys 2008 i 2011. En una segona etapa, coincidint amb l’any Bertrana, l’Ajuntament de Vilada va decidir recuperar-lo i assumir-ne l’organització. Des de llavors, s’ha consolidat en xifres de participació que augmenten cada any i que en l’última edició va apropar-se al centenar de treballs presentats d’autors i autores d’arreu dels Països Catalans.

D’aquesta manera el municipi recorda el pas de la família Bertrana al poble, i reivindica la figura d’Aurora i Prudenci com a ensenya del patrimoni cultural de Vilada.

Des de l’Ajuntament de Vilada es convida a tothom a participar en un concurs obert a la cultura popular i a la narrativa més propera. Les bases es poden consultar a l'apartat documentació (columna dreta) d'aquesta notícia.

El Concurs Literari Aurora Bertrana compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Vilada, novembre de 2022

Darrera actualització: 16.11.2022 | 11:22