Convocats els premis literaris Aurora Bertrana

Dimarts, 25 de febrer de 2020 a les 00:00

L’Ajuntament de Vilada convoca la VIII edició dels Premis “Aurora Bertrana” amb una dotació de 300 euros per al guanyador.

Els premis de narrativa curta “Aurora Bertrana” tornaran a ser una de les apostes culturals de l’Ajuntament de Vilada.

La bona acollida d’aquest certamen a l’última edició, en la qual es van presentar fins a 78 treballs diferents, ha portat els organitzadors a repetir estructura i continuar apostant pels més petits amb la recent creada categoria infantil.

Així, el concurs repartirà premis en 3 categories per grups d’edat: infantil (fins als 11 anys d’edat), juvenil (dels 12 als 17 anys) i adult (a partir de 18 anys). 

Fins al 15 d’abril es poden presentar les narracions corresponents a cadascuna de les categories (ja sigui per correu postal, correu electrònic a vilada@diba.cat  o presencialment a les oficines de l’Ajuntament de Vilada).

Cal destacar també l’alt nivell presentat en l’última edició amb obres que recorrien des dels boscos de la mateixa Vilada, París, Barcelona o Londres. Els treballs busquen premiar històries curtes, contes que enganxin al lector com va fer l’obra guanyadora el 2019 “Pell de Jazz”, presentada amb el pseudònim Sempre Cantant i que va narrar la història d’una violoncel·lista que es veia obligada a marxar a París per fer-se un lloc dins el món de la música.

El Concurs literari  “Aurora Bertrana” va ser impulsat per un grup de joves del poble i es va celebrar amb èxit en una primera etapa entre els anys 2008 i 2011. Ara fa tres anys, coincidint amb l’any Bertrana, l’Ajuntament de Vilada va decidir recuperar-lo i assumir-ne l’organització. D’aquesta manera el municipi recorda el pas de la família Bertrana al poble, i reivindica la figura d’Aurora i Prudenci com a ensenya del patrimoni cultural de Vilada.

Des de l’Ajuntament de Vilada es convida a tothom a participar en un concurs obert a la cultura popular i a la narrativa més propera. Les bases es poden consultar al web www.vilada.cat  

Vilada febrer 2020

Darrera actualització: 10.12.2020 | 11:40