Els Premis Literaris Aurora Bertrana arriben a la setena edició

Dijous, 31 de gener de 2019 a les 00:00

L’Ajuntament de Vilada ha publicat les bases del VIIè Concurs Literari Aurora Bertrana. Enguany, els premis arriben a la setena edició amb una novetat significativa: la inclusió de la categoria juvenil. La novetat s’ha fet a suggeriment del jurat de l’última edició per diferenciar aquest grup d’edat de la població adulta, confiant que això comporti un augment de la participació en aquesta franja d’edat.

Per tant, a partir d’aquest any el concurs queda estructurat en 3 categories per grups d’edat: infantil (fins als 11 anys d’edat), juvenil (dels 12 als 17 anys) i adult (a partir de 18 anys).  Fins el 14 de març es poden presentar les narracions corresponents a cadascuna de les categories (ja sigui per correu postal, correu electrònic o presencialment a les oficines de l’Ajuntament de Vilada).

L’organització confia en l’èxit de la convocatòria seguint la dinàmica de les últimes edicions quan s’han presentat més de 80 narracions. Els premis per a la categoria d’adult són econòmics: 300€ el primer premi, i 150€ el segon premi; mentre que per la categoria juvenil i infantil els premis consistiran en un llibre i/o un obsequi segons s'especifica a les Bases.

El Concurs literari  Aurora Bertrana va ser impulsat per un grup de joves del poble, i es va celebrar amb èxit en una primera etapa entre els anys 2008 i 2011. Ara fa dos anys, coincidint amb l’any Bertrana, l’Ajuntament de Vilada va decidir recuperar-lo i assumir-ne l’organització. D’aquesta manera el municipi recorda el pas de la família Bertrana al poble, i reivindica la figura d’Aurora i Prudenci com a ensenya del patrimoni cultural de Vilada.

 

Les bases i terminis del concurs es poden consultar al web: www.vilada.cat

Darrera actualització: 31.01.2019 | 19:44