Vilada es prepara per un primer cap de setmana de Festa Major ple de cultura

Dimecres, 13 de juny de 2018 a les 00:00

Apunteu a l'AGENDA que anem plens d'activitats per aquest cap de setmana.

El poema de la Festa Major 2018 de Vilada comença així: “Som-hi altre vegada, tornem a ser Sant Joan. El Poble de Vilada estem de festa gran”. I enguany, la festa es preveu més gran que mai, en el sentit que s’han programat activitats durant tres caps de setmana consecutius.

Més enllà de l’esperit lúdic, també es vol donar protagonisme a la música, al teatre, a la literatura i a l’escola. Per això el primer cap de setmana de la Festa Major ve àmpliament carregat d’actes culturals.

El tret de sortida serà dissabte, dedicat íntegrament a la música. En primer lloc, a les 17:30h al Local Cultural hi ha programat “La màgia de l’animació”, l’espectacle musical de la ZER Berguedà Centre. Cada any, les escoles de Vilada i Borredà preparen, durant el curs, un espectacle d’aquest format. I amb gran reconeixement, ja que han rebut el premi Baldiri Reixach en vàries ocasions.

A continuació, a l’església parroquial de Sant Joan (19:00h), hi haurà l’XIè Concert de Primavera a càrrec de les corals Arrels de Montmajor i Les Veus del Picancel de Vilada. El Concert de Primavera és una de les moltes activitats, que durant l’any, organitza la Coral de Vilada. Un esdeveniment que comporta la preparació i assaig setmanal de les cançons durant bona part de l’any.

I per acabar el dissabte, a les 22:00h al Parc dels Gronxadors es projectarà l’òpera Manon Lescaut. La transmissió es farà en el marc del Liceu a la Fresca. Una iniciativa que té com a objectiu difondre i apropar l’òpera a la ciutadania. És la segona vegada que Vilada s’ha adherit al Liceu a la Fresca, després de l’èxit de l’edició de l’any anterior.

Finalment, el diumenge 17 es viurà un dels actes més esperats d’enguany. Es recordarà l’esperit del referèndum d’autodeterminació viscut l’1 d’octubre. El Casal Pirinenc, col·legi electoral aquell dia, acollirà la visita de Quico Sallés. Presentarà el llibre “On eres l’1 d’octubre? De l’orgull a la indignació”. Sallés és periodista del diari digital El Món i col·laborador del programa Preguntes freqüents de TV3.

El cap de setmana clourà amb una representació teatral. L’Agrupació Teatral Avianesa presenta “Glòria” a les 18:30h al Local Cultural. Glòria és una comèdia dramàtica, amb dos matrimonis protagonistes, amics i propietaris d'una editorial. Una ruptura els porta a buscar un nou soci per l'editorial. Un cambrer amb una doble vida. I un cavaller ric i sense escrúpols. Tots ells barrejaran la ironia i el sentit de l'humor amb la reflexió i la tragèdia.

La Festa Major de Vilada seguirà la setmana vinent amb els actes centrals: un sopar popular i gran revetlla amb Miquel del Roig, Apardalats, Al Rescat i DJ Kutal; Sardanes, sortida dels gegants i concert – ball amb l’orquestra Swing Latino per Sant Joan; torneig de pàdel, l’exposició d’imatges antigues de Vilada que ha preparat l’Associació de la Gent Gran, inauguració de la tómbola organitzada per les Dones de Fàtima... i moltes i variades activitats més.

L’Ajuntament de Vilada agraeix l’esforç de les associacions, persones i comerços del municipi que fan possible la Festa Major del 2018. Es fa un agraïment espacial a l’Associació de Gent Gran de Vilada per la cessió de la imatge utilitzada pel cartell de la Festa Major. Una postal antiga del Carrer Teodor Miralles (centre del poble) que data de l’any 1965. L’Ajuntament també fa un agraïment a tots els anunciants que han col·laborat en l’edició del programa – llibert de Festa Major.

Per últim, destacar que en el llibret - programa de Festa Major es recorda a les persones preses polítiques, que injustament segueixen privades de llibertat. En aquest sentit, l’Ajuntament encoratja a les veïnes i veïns del municipi, a recordar-les i reivindicar-les també durant la Festa Major.

Darrera actualització: 13.06.2018 | 23:55