Vilada i Borredà poden perdre el servei de caixer

Dilluns, 11 de juny de 2018 a les 00:00

Els caixers de Vilada i Borredà estan en  perill per una decisió unilateral del BBVAque ni tan sols ho ha comunicat oficialment als consistoris

El divendres dia 8 de juny es va penjar un cartell a la porta dels caixers automàtics del BBVA , a Vilada i a Borredà, comunicant que el proper dia 21 els caixers deixaran d’operar i suposadament seran suprimits.

En cap moment, els Ajuntaments de Vilada i Borredà n’han estat informats, ni coneixen les causes de la decisió presa. Només rumors sobre una decisió que afectaria altres petits municipis com els nostres, que ja varen perdre les oficines, 4 anys enrere.

Aquell tancament es va fer de forma similar a com s’està actuant ara, produint greus perjudicis a pobles com els nostres, amb un component turístic molt important, i per l’existència de moltes persones grans, les quals no tenen mitjans per desplaçar-se a la capital, ni mitjans tècnics per operar amb les noves tecnologies.

Unes noves tecnologies, que fallen tot sovint, i que tampoc apleguen tot el terme municipal. Treure el caixer automàtic suposa un nou cop a la viabilitat dels petits municipis, i fer-ho, sense cap informació ni negociació prèvia, suposa un menysteniment envers els representants públics, i a tota la població en general.

No entenem ni acceptem una decisió com aquesta, ja que suposa una despesa molt minsa per una entitat com el BBVA.

Els dos Ajuntaments, expressem el total rebuig al tancament. I hem dirigit una petició al Consell Comarcal del Berguedà per tal que defensi els nostres caixers automàtics, i també els de tots els altres pobles de la comarca que han patit situacions de tancament.

Necessitem un servei com aquest, almenys durant uns anys, fins que altres mitjans tecnològics estiguin degudament rodats i siguin fiables, com per no haver de fer servir diners en efectiu. Confiem en la ràpida actuació del Consell Comarcal, i la unió de tots els municipis que conformem la comarca del Berguedà per a mantenir un servei bàsic com aquest.

Ajuntaments de Vilada i Borredà,

11 de juny de 2018

 

Darrera actualització: 13.06.2018 | 17:11