Vilada instal·la punts de connexió Wi-fi gratuïts a l'espai públic

Dijous, 13 de maig de 2021 a les 00:00

L’Ajuntament de Vilada ha completat la instal·lació de punts d’accés WiFI lliure i gratuït a diferents espais públics del poble. 

Des d’avui mateix hi ha cobertura WiFi disponible als espais interiors i exteriors més concorreguts de Vilada: Parc dels Gronxadors, Zona Esportiva – Piscina, Plaça de l’Ajuntament, Local Cultural, Casal Pirinenc i altres.

Per poder connectar-se s’han de seguir els següents passos:

1️⃣Seleccionar la xarxa Wifi4EU a través del telèfon o Ordinador
2️⃣Automàticament s’obrirà el portal d’accés a internet del Wifi for EU. 
3️⃣Clicar el boto “login”

El cost de la instal·lació dels punts wifi s’ha finançat íntegrament amb els fons Wif4EU provinents de la Comissió Europea. El desembre de l’any 2018, Vilada, Puig-Reig i Berga van ser els 3 únics municipis del Berguedà beneficiats en la primera convocatòria d’aquestes subvencions.

Amb aquest nou servei Vilada avança en l’objectiu de tenir una connectivitat a internet de qualitat. L’acció de l’Ajuntament en els últims anys ha anat conjuntament amb l’assessorament de la Diputació de Barcelona i Localret. I com a punt important es va aconseguir l’arribada de la fibra òptica a través de l’operador Goufone a través d’un receptor amb radioenllaç.

Properament la tecnologia de fibra òptica també arribarà per cable a través de la Xarxa de la Generalitat de Catalunya. Per tant, la problemàtica d’accés a Internet a Vilada està en vies d’una solució definitiva en un futur molt proper.

Ara els esforços se centren en millorar la cobertura de xarxes mòbils. L’any 2011 la companyia Vodafone va instal·lar un sistema d’antenes receptores punt a punt amb la Figuerassa. Aquest sistema d’antenes està instal·lat en una torre de telecomunicacions propietat de l’Ajuntament, que arrenda un espai d’aquesta torre a l’esmentada companyia. Recentment, l’Ajuntament de Vilada amb el suport de la Diputació de Barcelona ha fet contactes amb el Sr. Modesto González, Responsable de Relacions Institucionals de Movistar a Catalunya. El consistori ha ofert la possibilitat a la companyia Movistar d’adoptar una solució semblant a la de Vodafone, arrendant un espai de la torre de telecomunicacions municipal. La resposta de Movistar és que la seva companyia no executa solucions d’aquest tipus ja que considera que tècnicament comporten molts problemes. L’única alternativa que proposen és instal·lar una antena estació base a Vilada amb un cost aproximat de 80.000€, actuació que no es comprometen a fer per mancances pressupostàries.

Aquest problema comporta conseqüències econòmiques i socials molts perjudicials pel municipi i solucionar-lo és en aquest moment una prioritat per l’Ajuntament.

Darrera actualització: 13.05.2021 | 14:29