Vilada ja disposa d’un Pla Estratègic de Turisme

Divendres, 5 d'abril de 2019 a les 11:00

El document és el resultat del treball conjunt entre agents del sector turístic de la zona, l’Ajuntament de Vilada, la consultoria Noema Consulting i la Diputació de Barcelona.

El Pla Estratègic s’ha plantejat amb tres objectius inicials: definir el model turístic futur, dissenyar el full de ruta i iniciar un embrió de treball col·laboratiu entre el sector públic i el privat en l’àmbit turístic.

El projecte combina quatre perspectives en el seu desenvolupament: la visió del mercat, el turisme sostenible, l’encaix de l’oferta turística de Vilada dins del Berguedà i la implicació del sector.

Com a primera gran conclusió, el Pla Estratègic aconsella orientar el seu futur turístic cap a l’embassament de La Baells. Vilada és sens dubte el municipi del pantà de la Baells que conviu harmònicament amb les serres preservades de Picancel i Catllaràs. Caldrà Potenciar la qualitat de les propostes turístiques locals per gaudir de la natura amb activitats aquàtiques, observació d’aus i fauna, pesca, senderisme, cicloturisme i BTT, turisme rural  i ecoturisme de forma sostenible. Explora la Baells, és el concepte que aglutina totes aquestes iniciatives turístiques, i per fer-ho realitat és important engegar una política d’aliances estratègiques amb els municipis propers e institucions supramunicipals.

Finalment el sector públic i privat ha prioritzat 20 accions concretes que es deriven del Pla Estratègic: des d’intervencions de senyalització, informació turística, rutes temàtiques, i altres projectes.

 

Darrera actualització: 05.04.2019 | 11:51