Itinerari H - Pins del Metge (creada aplicació per a mòbil)

Caminar per fer salut

Vilada ens proposa aquest passeig familiar, a tocar de poble, on temps enrere els pacients del doctor Soler es recuperaven de les seves malalties de pit en contacte amb la natura. Avui convertit en un espai públic del poble, els viladans hi venen tot passejant, també per fer salut i per gaudir de boniques vistes.

Sortirem de l'aparcament del poble, uns metres carretera avall fins a l'entrada del passeig, identificat per dues grans soques tallades a banda i banda. Abans d'entrar pel carrer que va al passeig podeu veure la Villa Rosa, uns dels llocs on el doctor Soler i duia malalts que venien derivats d'un metge amic seu de Barcelona amb afeccions al pit provocades pels aires industrials. Any 1930.

Podeu fer el circuit com us proposem o com vulgueu. És un tomb fàcil i curt, per un petit llom amb un vessant més solella i una altra d'obaga, així que no tingueu pressa i gaudiu del passeig, dels arbres que ens acompanyen i les vistes excepcionals del seu còmode mirador.

El doctor ho va condicionar amb murets, bancs i una font per fer-ho més amable. També es van plantar molts xipresos de diferents tipus que voregen el camí, fent-lo menys feréstec. Avui l'ajuntament ho ha acabat d'arranjar per obrir-ho com a espai públic per a tots.

És un bon lloc per fer un primer contacte amb la natura i els boscos de rajolets, caducifolis i arbusts de la zona, però ara sense pressa i al costat del poble. El que no us podeu perdre, a l'extrem de ponent, és el bonic mirador que ens obrirà els ulls al relleu i el paisatge característic d'aquesta contrada: canals de Sant Miquel i embassament de la Baells. Ahh, i que no us passi per alt l'alzina de Can Felip.

De nou al poble, heu de saber que el doctor Soler vivia a Cal Soler. A l'app trobareu dos punts fora el track : un és Villa Rosa i l'altre, dins el poble, és Cal Soler.

Itinerari creat per Natura Local. Mitjançant el següent enllaç us podreu descarregar l’aplicatiu pel mòbil i veure la fitxa completa: http://www.naturalocal.net/itinerari/el-passeig-del-metge/747#vilada#ruta

 

Darrera actualització: 04.12.2017 | 17:40