XXIV Caminada Popular

Diumenge, 1 de juliol de 2018 (De 07.30 h a 13.00 h)

RESUM:

Sortida de la plaça de la Vila a les 7 hores i 30 minuts

TOTAL QUILÒMETRES: 16 km 890 metres

DESNIVELL: 387 metres

DESNIVELL ACUMULAT: 695 metres

TEMPS: 4 hores 17 minuts

 

PREU:

7 € a partir de 13 anys

3 € de 6 a 12 anys 

Gratuït fins a 5 anys 
 
Entrada gratis a la piscina una vegada finalitzada la caminada. 
 
Les incscripcions es fan el mateix dia.
 
 
 
 

Se surt de la plaça de la Vila (730 m) es passa per la plaça de la Vinya i es segueix pel carrer de Castell de Roset cap a l’est. Quan s’arriba a la carretera de la Clusa es segueix cap el Sud (GR-241), si mirem cap el Serrat de Salga hi ha bones vistes. Deixem la carretera en el lloc on hi havia hagut una Serradora, seguim  per un camí (GR-241) que baixa per l’esquerra i quan arribem al Torrent de la Font del Vidrier (690 m), el travessem i pugem una mica a trobar la carretera de les Eres i la seguim uns metres cap el Sud. Quan arribem a la carretera de Castell (700 m), la seguim cap el Sud i quan arribem a un revolt la deixem i seguim per un camí a l’esquerra vora un camp (GR-241). Llavors arribem a la carretera C-26 vora el Pont de Cal Pei (680 m) travessem el Pont i deixem la carretera que segueix cap a Borredà. Seguim una pista a l’esquerra (GR 241) que s’enfila, quan arribem a un encreuament deixem la pista principal que segueix cap al Putxot i Rotgers tot seguit seguim per la pista de la dreta, (aquí a tocar hi havia hagut una teuleria encara hi ha restes del forn), i aquesta pista que està en molt mal estat, passa vora una font de Bassal (la Font del Ginebre), s’enfila cap als Pous vora una línia de la llum. Arribem al collet dels Pous (780m) on hi ha un encreuament de camins. Deixem la pista que s’enfila cap al Coll de la Mola i seguim per un camí a la dreta (GR-241), que baixa una mica i travessa un rec (760 m) llavors es torna a enfilar i travessem una pista. Seguim cap a l’est i travessem un altre rec (780 m), el camí s’enfila i arribem al collet del Cinto (815 m) on trobem una pista. La pista per l’esquerra va cap al coll de la Mola, seguim per la dreta on la pista baixa i al poc tros deixem la pista que segueix cap a les Eres de Guardiolans. Seguim per un antic camí a l’esquerra (est 795 m), el camí passa entremig d’antics camps amb paret de pedra seca i arribem a la pista de casa Sant Pere vora Santa Magdalena de Guardiolans (805 m).

 

Primer control

3 km 40 metres 47 minuts

 

Després del primer control continuem travessant la pista i seguim de pla cap al  est, passem per davant de l’Església de Santa Magdalena de Guardiolans d’origen romànic on hi ha un petit cementiri al davant. Sota aquest camí hi ha la masia del Soler. Passem pel costat d’un pou, i arribem a un encreuament llavors deixem el GR-241 que segueix cap al  est. Seguim per un camí cap al nord, el camí s’enfila pel costat d’uns camps, on hi ha trossos d’empedrat, si mirem cap el sud i l’oest hi ha bones vistes. Quan arribem a la gran Masia Casa Sant Pere (que te unes finestres de pedra picada i arcada de pedra a la porta està a 825 m) passem per la part est de la casa. Un cop passada la masia arribem a una pista i la seguim a la dreta (nord- est), al poc tros deixem la pista que segueix cap a Pradell i seguim per un camí carreter a l’esquerra que s’enfila cap al nord. Arribem a una clotada i s’acaba el camí carreter i seguim per un camí cap al est, tot de pla i baixa una mica. Llavors arribem a un encreuament: el camí de la dreta va a trobar la pista de Pradell. Seguim pel camí de l’esquerra que s’enfila per una clotada. Després d’un tros arribem a un altre enclavament, el camí de l’esquerra (nord) s’enfila per la Solana i es va perdent, seguim pel camí de la dreta (est) i travessem un petit clot on arribarem a una pista de treure fusta (que abans eren antics camps i ara estan plens de pins). Seguim per la pista cap a l’est, arribem a una petita carena, la travessem i de seguida deixem la pista i seguim per un camí a la dreta que baixa pel costat de les restes del Forn Guix de Pradell (restes del Forn, xemeneia i restes del magatzem a uns 850 m). Arribem a una pista que baixa cap a Pradell, la deixem i seguim per un camí a l’esquerra, que s’enfila uns metres i després baixa cap al sud a trobar el camí local que va a Rotgers i el seguim cap a l’est. Arribem a una pista i als pocs metres la deixem (845m) i seguim per un camí a la dreta que passa per un parell de clots i arriba a una pista de treure fusta i la seguim cap al sud-est tot pujant amb bones vistes de Guardiolans i els Rasos de Paguera. Arribem a la masia de Capdevila (és una masia amb capella pròpia Sant Quirze està a uns 860m). Tot seguit trobem un encreuament de pistes, la de l’esquerra (la del nord) va cap al collet de Capdevila però nosaltres seguim per la de la dreta, al poc tros, arribem a un altre encreuament, el camí de la dreta va cap a Capdevila i el Pati però nosaltres seguim per el de l’esquerra que és un camí local, travessem un parell de clots, la pista està en mal estat i s’enfila a trobar un collet on hi passa la pista que de Canamàs va cap al Pontarró (875 m).

 

Segon control

5 km 545 m 1 hora 25 minuts

 

A l’esquerra surt una pista de treure fusta, seguim la pista de la dreta que segueix cap al nord per la part esquerra del rec del Pontarró. Tot pujant, arribem vora el rec i trobem l’antic camí de Castell de l’Areny a Borredà (GR-4 el Pontarró uns 915 m). Deixem la pista que segueix cap al Putxot i Rotgers i seguim pel camí de la dreta cap al Sud. Aquest camí s’enfila per la vaga, quan passem un petit rec, arribem a un encreuament de camins. El camí de la dreta es l’antic camí que ara es troba en mal estat, nosaltres seguirem pel camí de l’esquerra que es fet de nou. El camí s’enfila un tros i arriba a una pista precària, la seguim i de seguida arribem a un encreuament. La pista de l’esquerra va cap a la collada de Cirera, seguim per la dreta de pla i de seguida arribem a la Pedrera (que és una antiga pedrera abandonada, amb bones vistes cap al nord-est la carena de l’Envista, el Putxot i Rocs de Castell). Punt més alt 1037 m.

 

Tercer control

Esmorzar 7 km 740 m 2 hores

 

Seguim per la pista cap al sud-oest, al cap de poc s’acaba i es continua per un camí que baixa per una solana fent algun revolt. Arribem a un petit collet (945 m), i tot seguit deixem el GR-4 que segueix cap a Borredà. Seguim per un camí a la dreta (oest), que es fica cap a una clotada, es passa a prop d’unes antigues feixes ara plenes de pins. Quan el camí arriba a una raconada es decanta cap al sud, tot baixant arribem a una pista (850 m). Per la dreta (oest) la pista queda morta al poc tros, seguim uns metres la pista cap a l’est, la deixem i seguim per un camí a la dreta (sud) que baixa a trobar un altre pista. Seguim cap al sud per vora una petita carena, s’acaba la pista i seguim per un camí que baixa fent revolts. Arribem al rec del Pontarró (770 m), el travessem i seguim per una pista cap al sud. Tot seguit arribem al camí de Borredà-Vilada (760 m GR-241), cap a l’est segueix cap al Coll del Bas i Borredà, la pista que segueix cap al sud va a parar al Pont de Canamàs carretera C-26, se segueix per un camí que s’enfila cap al sud-oest (GR-241). Arribem a la pista de Canamàs va cap al Pontarró, la seguim uns metres cap al sud fins un encreuament vora els camps de Canamàs (la masia de Canamàs queda un tros avall 780 m).

 

Quart control

10 km 695 m 2 hores 47 minuts

 

Deixem la pista principal que baixa cap a Canamàs i a trobar la carretera C-26. Seguim per una pista precària cap a l’oest (GR-241), tot baixant arribem al rec del Pati (755 m), el travessem i per un camí ens enfilem fent algun revolt. Arribem a una pista vora la Masia del Pati (785 m). La pista cap el nord va cap a Capdevila i la de cap el sud-oest va ha trobar a la pista de Pradell. Seguim per una pista precària cap el nord-oest (GR-241), tot de pla. S’acaba la pista i es segueix per un camí, travessar un rec en el lloc anomenat El Balç (770 m). Arribem a una pista (775 m), cap el sud la pista va ha trobar la carretera C-26 però nosaltres seguim la pista cap a la dreta (oest) i arribem a la Masia de Pradell (785 m). Deixem la pista i el GR-241 que segueix cap el nord-oest (Santa Magdalena i Casa Sant Pere). Passem vora la Paissa i abans d’arribar a la Masia, seguim per un camí a la dreta que baixa per una baga cap el sud-oest. Arribem al rec del Soler (720 m), el travessem i seguim per una pista precària que s’enfila. Passem per sota de la gran Masia de les Eres de Guardiolans. Arribem a la carretera de les Eres (740 m), cap el sud la carretera va a trobar la carretera C-26, seguim cap el nord tot passant vora la paissa de la Masia de les Eres de Guardiolans (masia amb capella pròpia i casa de turisme rural amb bones vistes cap el sud i la serra de Picancel, i a l’oest Rasos de Peguera, la Gotzera i Tastanos). Quan hem passat la piscina deixem la pista principal (750 m) que segueix cap a Santa Magdalena i seguim per una pista secundaria cap a l’oest. Després es decanta cap el nord, arribem el rec del clot dels Pomers, la pista es decanta cap el sud. Arribem a un encreuament, la pista de la dreta va cap el Planells del Massana, seguim cap el sud. Arribem a la plana dels Rucs, (750 m) la pista segueix cap el sud en molt mal estat (pla de la Teuleria i carretera C-26), deixem la pista i seguim per un camí cap a l’oest, tot baixant, travessem un rec (710 m). El camí s’enfila i arribem a un camí travesser (735 m) el deixem i seguim cap a l’oest, primer de pla i després baixem una mica a travessar el rec de la Teularia (720 m). Trobem un camí més bo, el seguim cap el sud tot pujant, arribem a un encreuament, el camí principal segueix cap el sud a trobar una pista, seguim pel camí del a dreta (oest). Arribem a una pista (730 m) per l’esquerra (sud) la pista va cap a la carretera C-26, seguim per la dreta (nord-oest), arribem a un encreuament vora el rec del Janet Xic (725 m). La pista de la dreta amb molt mal estat va cap els Planells del Massana.

 

Cinquè control

14 km 700 m 3 hores 46 minuts

 

Seguim per la pista cap a l’oest, travessem el rec, la pista s’enfila una mica i després tot planejant va vorejant per capdamunt el clot del Joncar. Arribem a la bassa de la Serra (uns 730 m amb bones vistes cap el sud, Serrat del Migdia i a l’oest Rasos de Peguera). A poc tros cap el sud es veu la Masia de la Serra i ens troben un encreuament de pistes, la de l’esquerra (est) va cap el Joncar. Seguim per la dreta primer cap a l’oest i després cal el sud, passem vora la Masia de la Serra (casa de Turisme Rural) (720 m), seguim cap el sud i de seguida arribem al collet de la Serra a la carretera C-26 (700 m), la carretera per l’esquerra (est) va cap a Borredà. Nosaltres seguim per la carretera cap a la dreta (oest), quan hem passat el collet deixem la carretera que segueix cap a Vilada i seguim per un camí a l’esquerra, que baixa a trobar a la ribera de Vilada (punt més baix 650 m). Travessem la ribera i passem entre les cases de Cal Boixader i el Molí, seguim per una pista cap el nord, passem vora la casa de Cal Sastre Xic, i tot i pujant arribem a la Casanova. Seguim pel carrer Envista i després pugem pel carrer de Migdia, travessem la carretera (carrer de Teodor Miralles) i de seguida arribem a la plaça de la Vila (730 m) final de ruta.

 

Sisè control

16 km 890 m 4 hores 17 minuts

Secretària de l'Ajuntament i del Jutjat de Pau

Plaça de la Vila, 1 - 08613 Vilada - Barcelona
Nom de contacte: Montserrat Morera Camprubi
Telèfon: 938238128
Fax: 938238803
Correu electrònic: moreracm@diba.cat
Horari:  
Dimecres de 12:00 a 15:00h
Veure situació en el mapa
Darrera actualització: 21.06.2018 | 11:25