Tradicions nadalenques a la Unió Europea

Dimarts, 28 de novembre de 2017 a les 00:00

VILADA ORGANITZA UN ACTE SOBRE TRADICIONS NADALENQUES EUROPEES

L’Ajuntament de Vilada i el Consell Català del Moviment Europeu (CCME) organitzen un acte sobre tradicions nadalenques europees. A la xerrada hi intervindrà en Joaquim Millan, secretari general del CCME; i na Marta Marfany, dinamitzadora cultural.

S’ha cregut convenient programar l’acte pel proper diumenge 3 de desembre a les 12h del migdia al Casal Pirinenc, aprofitant la proximitat de Nadal per analitzar i debatre sobre les semblances i diferències entre països en aquest temàtica.

En un moment de descrèdit i incertesa sobre el futur polític de la Unió Europea es vol anar més enllà de l’aproximació a Europa com a unitat política, i reflexionar sobre els valors, identitats i cultures europees. Es tracta de preguntar-se si existeix una veritable ciutadania europea, i quin paper té en la construcció d’un futur polític europeu que vagi més enllà d’una unió econòmica i de mercat.

S’aborda un debat complex i de fons, d’una manera amena i constructiva, parlant de conceptes com el solstici d’hivern, el foc, la nit de Nadal, el Reis de l’Orient, les nadales i molts d’altres. I es fa de la mà del CCME, una associació pluralista formada per col·lectius i persones físiques que desenvolupa les seves activitats europeistes dins l’àmbit territorial de Catalunya. L’associació està integrada per una àmplia representació de la societat catalana: partits polítics, organitzacions empresarials i sindicals, ajuntaments, universitats, i altres agents.

Vilada, 28 de novembre de 2017.

Darrera actualització: 28.11.2017 | 15:02